Waarom een familie-opstelling zin heeft?

In een familie-opstelling kan je onderzoeken waar het belemmerde patroon in jezelf vandaan komt. Daar waar je soms denkt dat het een karaktertrek is, blijkt het nog wel eens een familie-systemische ‘grond’ te hebben.

Wat bedoel ik daarmee?

Iedereen is onderdeel van een systeem. Je bent een deel van een groter geheel: je familie en je gezin maar ook de organisatie of bedrijf waar je bij werkt. Ook je buurt of de vereniging zijn systemen waarvan je deel uit maakt. In deze systemen beïnvloeden mensen elkaar.

Je hoort ergens bij en geeft een gevoel van geborgenheid. Het kan ook heel ongemakkelijk zijn wanneer er spanningen in het systeem zijn of waren. Onbewust of bewust kan je last hebben van deze disbalans. Soms ben je (onbewust) ten koste van jezelf loyaal aan het systeem om de boel in balans te houden. Er kunnen zich zodoende (gedrags)patronen ontwikkelen, die gaan voelen als verstrikkingen. In een opstelling kun je deze dynamiek en daaruit voortvloeiende verstrikkingen zichtbaar maken en ombuigen.

Wil jij onderzoeken wat er nodig is om je vrijer te kunnen bewegen in je leven en je relatie(s)? Hoe je meer kan leven vanuit wie je werkelijk bent en wat je op wezenlijk niveau wil realiseren? Dan nodig ik je uit voor een 1 op 1 opstelling. Dan zoomen we in op je familie-systeem. In alle rust onderzoeken we wat de essentie van je vraag is. Waar helderheid en een nieuwe ordening wil komen in jouw familie-systeem.

Tijdens de opstelling gebruiken we gekleurde matjes, als plaatsvervangers om jouw familie te vertegenwoordigen. Je mag ook iemand meenemen om ‘getuige’ te zijn van jouw proces.

Voor meer informatie over de werkwijze en of deze past bij jouw hulpvraag, neem gerust contact met me op.

Doorgaans duurt een opstelling 3 uur.

Het is ook mogelijk een familie-opstelling voor jezelf te doen zonder dat je een coachingstraject bij mij volgt.

Vraag je je af of deze methode iets voor jou is, bel of mail vrijblijvend voor meer informatie of voor een offerte.

T  06 10 73 90 92

E  info@yvonnebartels.nl

Tarieven

Tarieven vind je hier.