Info over het groeitraject

JOUW RODE DRAAD

Van inspiratie naar realisatie,
van onmacht naar kracht,
van frustratie naar mogelijkheid.
Je zou ook kunnen zeggen:
van wens naar werkelijkheid,
van overleven naar leven
óf zelfs:
van abstract idee naar een concreet
product!

Om te beginnen…

Tijdens dit groeitraject van acht modules met bijbehorende worksheets word je begeleid om op verschillende levensgebieden een transformatie door te maken. Op lichamelijk, emotioneel, mentaal, spiritueel, relationeel en op gedragsniveau. Parallel daaraan ontvang je afgestemde en persoonlijke begeleiding in een vorm die bij je past.

De aflopen periode heb ik kunnen werken aan het realiseren van míjn wens: het vormgeven van een leertraject! Hierin heb ik alle inspiratie, ervaring en kennis van de afgelopen jaren gecomprimeerd.

Ik heb me laten inspireren door de liefde, wijsheid, kennis en ervaring in mijn persoonlijke en professionele leven én door vriendschappen, schrijvers en leraren die de afgelopen jaren mijn pad hebben gekruist.

Aanpak

 • Je bepaalt je eigen leervraag wens, doel of intentie.
 • Je besluit, intuïtief je begin- én eindtijd van het traject.
 • Je ontvangt in deze afgebakende tijdspanne 8 modules met informatie en inspiratie.
 • Je ontvangt bijbehorende worksheets met oefeningen en opdrachten die je inspireren om daadwerkelijk stappen te zetten. Ze helpen om te reflecteren op je proces. Ze laten je zien waar je uitdagingen liggen. Bovendien krijg je inzicht in de weg die je gegaan bent tot nog toe, en hoe je die weg een nieuwe impuls of wending kan gaan geven. Stap voor stap kom je dichter bij je gestelde leerwens, doel of intentie.
 • Er zijn verschillende manieren waarop je dit traject kan volgen: Je kiest zelf hoeveel begeleiding je wil in een vorm die bij je past.
 • Kies je voor het meest eenvoudige pakket, dan ontvang je alleen digitaal de modules op een van tevoren afgesproken moment. Elke nieuwe fase een module.
 • Kies je voor begeleiding in de vorm van een telefonische sessie (of beeldbellen) dan is er zeven keer een contactmoment van ongeveer een uur per module.
 • Kies je voor een meer intensieve begeleiding dan heb je recht op zeven sessies van 1,5 uur. Een persoonlijke (levensloop) opstelling in mijn praktijk van drie uur is ook deel van dit traject.
 • Verder is er een mogelijkheid om tussentijds te appen, e- mailen of bellen voor support.
 • In een apart offerte stuur ik je een overzicht van de kosten van het traject.

Organisch groeien

Het traject is zó opgebouwd dat je vanuit een natuurlijk flow leert. De processen die ik beschrijf zijn als een routekaart en verhelderen jouw leerpad. Je gaat zien en begrijpen waar je staat en welke keuzes je kan maken die je dichter bij je wens, doel of eindproduct brengen. Deze helderheid werpt een nieuw licht op je eigen situatie en helpt je om meer en meer te gaan vertrouwen op jouw leerproces.

De leervraag-methode die deel is van dit traject is beschreven en ontwikkeld door Michaël Derkse. Een vorm die gebaseerd is op het organische leerprincipe. Een oeroud principe dat terug te vinden is in verschillende tradities. Het is een leercurve die doorloopt in welke leersituatie je ook bent. Je zou het wetmatigheden kunnen noemen. Het is een leerervaring die op vele lagen in je systeem invloed heeft; je kan zo diep gaan als je jezelf toe wil en kan staan. Het gevolg is dat je niet alleen iets leert, maar dat er een daadwerkelijke transformatie in je plaatsvindt. Wanneer je bereid bent om tot het einde toe dit leerpad te bewandelen zal er een verandering in je plaatsvinden die zich in je verankert.

Het bewandelen van het pad van “jouw rode draad” biedt een veilig kader en zal inspirerend voor je zijn maar ook confronterend. Het legt bloot waar jouw grootste kracht ligt maar ook je diepgewortelde oude patronen, die ik ‘draken’ noem. Het traject is als een gids die je begeleidt op jouw eigen pad. Je kan om support vragen wanneer je vastloopt, maar jijzelf beloopt dit pad. Stap voor stap in je eigen, natuurlijke tempo.

Dit traject gaat uit van jouw zelfhelende vermogen en is gebaseerd op vertrouwen. In wie jij in wezen bent en wat je in wezen wil onderzoeken. Elke leervraag met bijbehorende intentie is gekoppeld aan twee concrete punten in de tijd: een begintijd en een eindtijd. Deze zorgen voor een afgebakende tijdsruimte. Van daaruit ontstaat ‘een veld’ waarbinnen jouw leervraag, jouw wens, jouw onderzoek of jouw doel kan worden gerealiseerd. Zo gaat je hoger bewustzijn (je ziel) én je lager bewustzijn (je persoonlijkheid met alle bijbehorende patronen) ‘als vanzelf’ aan de slag. Wanneer je bijvoorbeeld van tevoren de intentie geformuleerd hebt dat je binnen drie maanden je wens of doel onderzocht of gerealiseerd wil hebben, gaat dit organische leermechanisme voor je aan het werk…

Écht willen

Hoe kan dit? Vaak wordt een echte leervraag geboren uit frustratie. Dat is gezond. Je WIL iets veranderen! Dus komt je vraag voort uit je hele zijn: je hoofd, je hart en je buik. Je bent het nu echt zat! Je merkt dat je rondom een specifiek thema een verlangen voelt om dit nu echt aan te gaan, te onderzoeken, te willen veranderen.

Dus wanneer je besluit deel te nemen: ga bij jezelf te rade welk thema je diep van binnen terugkerend bezig houdt. Welke frustratie zit je in de weg? Waar loop je tegenaan of wat probeer je telkens opnieuw maar lijkt onhaalbaar. Wat laat jou niet los omdat het telkens weer je pad kruist? Misschien is er ook een diepgewortelde droom of wens die je wil vervullen en onhaalbaar lijkt. Dit traject is een uitgelezen kans om dit in jezelf te verkennen, door het werkelijk te aanvaarden als een wezenlijk verlangen.

Stap voor stap zal jij met behulp van het aanbod in dit traject en alles wat er ín en óm je heen gebeurt dichter bij jouw antwoorden komen, bij het realiseren van je doel en zal je wens werkelijkheid kunnen worden. Je zal een vorm vinden voor jouw idee en wijzer zijn geworden. Je hebt jezelf beter leren kennen en meer vertrouwen gekregen in jezelf, in jouw groeiproces.

Je hebt inzicht gekregen in je to do’s en don’ts. Maar bovenal zal je je meer in verbinding voelen met je kernkracht. Er zal meer inzicht zijn in jouw missie in deze wereld. Dat klinkt nogal groots, maar willen we niet allemaal dát bijdragen aan de wereld wat voortkomt uit het mooiste, beste en krachtigste in onszelf?

Wat gaat het je concreet brengen?

 • Je leert hoe je je lichaamsbewustzijn vergroot waardoor je in verbinding kan blijven met je gevoel, je eigen helderheid, je eigen gronding.
 • Van daaruit ontdek je wat je wezenlijke behoeftes zijn.
 • Je gaat meer vertrouwen op jezelf en je natuurlijke leerproces. Je ontdekt eerder waar jouw grens is waardoor je deze ook aan je omgeving kenbaar kan maken zowel in je werk als privé.
 • Je krijgt inzicht in je oude denk-, gevoels- en gedragspatronen; je leert dus je eigen valkuilen herkennen en begrijpen.
 • Je (her)ontdekt en vergroot wat jouw kernkracht is: het talent wat altijd al bij je was.
 • Je gaat een blijvende verandering doormaken en concreet resultaat zien in je leven!
 • Je levensenergie gaat meer stromen omdat je minder last hebt van je blokkades.
 • Je gaat ontdekken hoe dit je helpt om keuzes te maken op de korte, middellange en lange termijn die op wezenlijk niveau bij jou passen.
 • Je gaat ontdekken waarom het in verbinding zijn met je lijf én het verhogen van je energie essentieel is.
 • Het helpt je het geleerde toe te passen in je dagelijks leven.
 • Ten slotte heb je een (digitaal) naslagwerk met daarin “de rode draad” van jouw leven. Het biedt je voor nu maar ook voor de toekomst houvast.
 • Als je wil kan je dit leertraject zo vaak herhalen als je wil met welke leervraag, wens, doel, of project dit ook is.

Wil je nog meer informatie?

Wil je overleggen over de mogelijkheden; welk pakket voor jou past en/of je aanmelden?

Bel of stuur me een e-mail.

Van harte welkom!

T  06 10 73 90 92

E  info@yvonnebartels.nl

Tarieven

Tarieven vind je hier.